Home

MediPrima

MediPrima is het IT-systeem dat het mogelijk maakt om de beslissingen tot tenlasteneming van de medische hulp door de OCMW's te beheren. Het dekt de volledige cyclus startend bij de aanmaak in een databank van de beslissingen die door de OCMW's worden genomen voor een medische hulp, tot en met het gebruik ervan door de zorgverstrekkers. Deze databank is steeds toegankelijk voor iedereen die in de loop van dit proces de beslissingen moeten kunnen raadplegen. Via deze tool kunnen de verstrekkers immers hun prestaties factureren aan een gerechtigde op medische hulp, door de juiste tussenkomsten en met de juiste bedragen.

Sinds 1 juni 2013 is de eerste fase van Mediprima in werking getreden. Piloot-OCMW's brengen sedertdien hun beslissingen in de gegevensbank in en piloot-ziekenhuizen kunnen deze elektronische beslissingen derhalve consulteren.
De inwerkingtreding van mediprima voor de eerste fase is bepaald op 1 oktober 2013. De zorgverstrekkers krijgen nog tot 1 januari 2014 om in te stappen voor wat de elektronische facturatie via het HZIV betreft.
U kan in de omzendbrief een aantal belangrijke aspecten van het project terug vinden om zo de implementatie voor de OCMW's en de zorgverstrekkers in goede banen te leiden.
Consulteer de omzendbrief en alle bijhorende documenten op de website van de POD Maatschappelijke Integratie
Bron: E-cho september 2013 - POD Maatschappelijke Integratie

De POD Maatschappelijke Integratie heeft een folder uitgebracht voor iedereen die vragen heeft over medische zorgen, maar die niet kan betalen. De folder kan je hier downloaden.  

 

Alle betalingsregelingen van medische kosten in één publicatie 

Wie of welke instantie kan de medische kosten van vreemdelingen in België betalen? Het is niet altijd eenvoudig die vraag te beantwoorden. In 'Medische kosten van vreemdelingen. Wie betaalt?' vinden hulpverleners toelichting bij alle procedures om medische zorg te verkrijgen, rekening houdend met de verblijfsstatus. 
De tekst is volledig geactualiseerd. Een uitgave van het Kruispunt Migratie-Integratie, Oriëntatiepunt Gezondheidszorg Oost-Vlaanderen, Ondersteuningspunt Medische Zorg en Medimmigrant.
U kan ze hier downloaden. 

© 2017 OriŽntatiepunt Gezondheidszorg Oost-Vlaanderen, alle rechten voorbehouden. | Ontworpen en ontwikkeld door movemedia.